Robine van Tilburg
chef online
chef online
26 May 2024
Bijgewerkt: 26 May 2024
Hoera! Vandaag maken we koekjes waarmee je écht kan uitpakken. Deze lemoncurdkoekjes hebben ook nog eens een prachtig crinkle-effect. Smullen!
Dit heb je nodig voor 15 koekjes:
Voor de lemoncurd:
- 50 g witte kristalsuiker
- zest van een halve citroen
- 2 eierdooiers
- snuf zout
- 30 ml citroensap
- 30 g gesmolten boter
Voor de lemon crinkle cookies:
- 75 g witte kristalsuiker
- zest van een citroen
- 60 g boter
- een ei
- 15 ml citroensap
- lekje vanillearoma
- 135 g bloem
- half koffielepeltje bakpoeder
- snuf zout
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Begin met de lemoncurd te maken door de suiker en de citroenzest tussen je vingers te masseren. Zo maak je de smaken los.
- Voeg de eierdooiers en het zout toe en klop met een garde of mixer.
- Smelt de boter, voeg samen met het citroensap toe en roer goed onder elkaar.
- Verwarm de curd even in de microgolfoven en roer geregeld zodat de lemoncurd mooi indikt.
- Laat de lemoncurd minstens drie uur opstijven in de koelkast.
- Masseer voor de koekjes opnieuw de suiker samen met de citroenzest tussen je vingers.
- Voeg de boter, het ei en het citroensap toe en meng onder elkaar met een houten lepel.
- Voeg de bloem, het bakpoeder, de snuf zout en het vanillearoma toe en roer onder elkaar.
- Laat het deeg een uurtje of twee afkoelen in de koelkast.
- Rol balletjes van het koekjesdeeg zo groot als een klein pingpongballetje.
- Rol de deegballetjes eerst in kristalsuiker en dan in bloemsuiker, zo krijgen ze straks een mooi crinkle-effect.
- Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak een kuiltje in de koekjes.
- Doe in elk kuiltje een koffielepeltje lemoncurd.
- Zet de koekjes voor 11 minuten in de oven.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier